• Archief
Voorkom oldtimerbrand

Voorkom oldtimerbrand

De laatste tijd komen er regelmatig berichten langs over auto’s en oldtimer auto’s die spontaan in brand zijn gevlogen. Vaak zijn de gevolgen van een brand niet te overzien en kan de oldtimer als verloren worden beschouwd.

In een aantal gevallen had de brand echter eenvoudig voorkomen kunnen worden. Wat veel eigenaren van oldtimers vergeten dat benzineleidingen en met name benzineslangen ook onderhoud nodig hebben. Het verstandig elk half jaar, bijvoorbeeld wanneer je de oldtimer uit de winterstalling haalt en wanneer de oldtimer weer de winterstalling in gaat, de benzineslangen te controleren op barstjes of scheurtjes. Buig de slang even. Dit moet makkelijk gaan en er mogen geen scheurtjes zichtbaar worden.

Verder is het raadzaam om elke vijf jaar benzineslangen te vervangen. Vervang dan ook meteen alle klemmen door nieuwe. Denk eraan dat niet alleen in de motorruimte benzineslangen zitten. Vaak is ook bij de tank een stukje benzineslang te vinden. Gebruik alleen benzineslang van een A-kwaliteit, in dit geval is goedkoop letterlijk duurkoop. Zorg altijd dat benzineleidingen en -slangen goed bevestigd zijn en langs andere onderdelen kunnen schuren, bewegende delen of hete delen kunnen raken.

terug naar voorpagina