• Archief
Na 33 jaar nog steeds nieuw: Mercury Grand Marquis coupe

Na 33 jaar nog steeds nieuw: Mercury Grand Marquis coupe

Zo af en toe gaat er wel eens een garage open en dan blijkt er een oldtimer in originele staat in te staan die niet onder de spinnenwebben en het stof zit, maar waarvan het lijkt dat hij gisteren de fabriek heeft verlaten.

De 88 jaar oude Marcello DeTina uit het Candeese Vancouver heeft zo’n oldtimer in zijn garage staan. Al 30 jaar staat er een Mercury Grand Marquis coupe uit 1978 bij hem in de garage. En hij komt er maar zelden uit. Het enige wat ooit aan de auto is vervangen is de accu. De rest is nog helemaal origineel. Daarnaast ziet de auto er ook nog eens fabrieksnieuw uit, met slechts 4555 kilometer op de teller.

Marcello DeTina werkt in 1981 als loodgieter bij een vrouw thuis die de auto van haar man had gekregen. Ze reed er echter nooit in omdat ze niet over de lange motorkap kon kijken. Marcello trok zijn stoute schoenen aan en deed een bod. De dame in kwestie wilde wel van de auto af en zo kwam DeTina voor een fractie van de nieuwprijs in het bezit van een hele bijzondere auto.

terug naar voorpagina