• Archief
15 Youngtimers voor dagelijks gebruik

15 Youngtimers voor dagelijks gebruik

Youngtimers zijn de laatste tijd steeds meer in opmars. Maar welke yountimer moet je nu kiezen als je de auto dagelijks wil gebruiken? Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je de youngtimer gebruikt. Alleen korte afstanden, of juist lange. Alleen of met het hele gezin. Het Duitse blad Auto Bild maakte daarom een shortlist van 15 zeer uiteenlopende youngtimers die, mits goed onderhouden, in hun ogen een betrouwbare youngtimer zijn. Daarbij hebben ze ook gekeken of de youngtimer de potentie heeft om een klassieker te worden. De vijftien genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

• Mercedes 190 (W201)
• Porsche 924
• Volkswagen Corrado
• Honda Prelude (2e / 3e genaratie)
• Opel Senator (Senator B)
Saab 9000
• Volvo 940
Classic Mini
Peugeot 205
• Opel Calibra
• Honda Civic CRX
• Mazda MX 5
Audi 100 (Typ 44)
Citroën XM
• Jaguar Souvereign (XJ40/XJ81)

Populaire youngtimer Mercedes 190 (W201)

terug naar voorpagina