• Archief
Open dag Stichting Veteraan Autobussen 17 september 2011

Open dag Stichting Veteraan Autobussen 17 september 2011

Stichting Veteraan Autobussen (SVA) viert zaterdag 17 september haar 30-jarig jubileum. Om dat goed te vieren is er een open dag georganiseerd, met 15 tot 20 oldtimer autobussen van de bouwjaren 1934 tot 1992. De open dag wordt gehouden bij Eetcafé De Sluis in Keldonk. De museumbussen zijn die dag tussen 11.00 en 17.00 uur te bezichtigen. Het Eetcafé is die dag bereikbaar met een speciale museumbuslijn die die zaterdag regelmatig rijdt vanaf het busstation in Veghel. Ook vertrekt er ieder uur vanaf De Sluis een museumbus voor een rondrit door de omgeving. Bezoekers treffen een bijzondere collectie museumbussen aam: een collectie die geheel door vrijwilligers wordt onderhouden. Dat gebeurt zonder subsidie. Nieuwe donateurs en ‘gulle gevers’ zijn daarom welkom!

SVA is een landelijk opererende stichting. Het doel is om historische autobussen te verzamelen, restaureren, conserveren, aan het publiek te tonen en waar mogelijk ook te laten rijden. De aandacht richt zich uitsluitend op materiaal dat belangrijk is voor de Nederlandse autobusgeschiedenis. De huidige collectie bestaat uit 70 museumbussen, waarvan de oudste dateert van 1925. Werkgroep Brabant heeft momenteel 20 museumbussen in beheer. De oudste is van bouwjaar 1934.

Meer informatie op www.sva-museumbussen.nl

terug naar voorpagina