• Archief
Een van de grootste Amerikaanse oldtimerverzamelingen wordt geveild

Een van de grootste Amerikaanse oldtimerverzamelingen wordt geveild

Een van de meest uitgebreide en diverse verzamelingen oldtimers in Amerika komt in november onder de hamer. De collectie was eigendom van de Lee Roy Hartung die in mei van dit jaar overleed. Hij liet een oldtimer erfenis na die een groot aantal bijzondere en zeldzame oldtimers omvat.

In zijn collectie bevinden zich onder andere een BMW Veritas Cabriolet met een carrosserie van Spohn, een hele reeks van Ford Model T, Ford Model A en en Ford V8 samen met vele andere oldtimers uit het begin van de 20e eeuw. De oudste auto’s zijn een Pope uit 1911, een Sears Twin uit 1912 en een Flying Merkel Twin uit 1913 in goede staat die nog steeds in de originele lak staat, inclusief belettering.

Het bijzonder is dat Hartung zijn collectie vergaarde in 15 mijl rond zijn woonplaats. Hij deed er dan ook 50 jaar over om zijn collectie samen te stellen. Naast auto’s verzamelde Hartung ook vele originele nieuwe onderdelen voor zijn auto’s, waarvan vele zeldzame. In aanvulling op de auto’s, zijn er tal van vooroorlogse fietsen, auto-badges, mascottes en emblemen en schrijfmachines en andere huishoudelijke artikelen.

“Lee Roy Hartung was de ultieme verzamelaar met een ongelooflijke passie voor geschiedenis en een opmerkelijk oog voor originaliteit”, zegt Rob Myers, voorzitter van RM Auctions, het veilingbedrijf dat van 3 tot 5 november 2011 de collectie in Glenview, Illinois (VS) onder de hamer brengt.

terug naar voorpagina