• Archief
1e Roodster Oostalgie Vechtdal Toerrit 24 september 2011

1e Roodster Oostalgie Vechtdal Toerrit 24 september 2011

Hoewel de markt voor Oosteuropese auto’s in Nederland maar bescheiden is, geloven de mensen van het Overijsselse bedrijf Roodster Oostmobiel Klassiekers er heilig in. De van oorsprong uit Hongarije afkomstige eigenaren importen uiteindelopende Oostblok auto’s vanuit voornamelijk Hongarije naar Nederland. Denk daarbij aan merken als Trabant, Wartburg, Skoda, Lada, maar ook minder bekende merken als Moskvich, Volga en ZAZ staan op hun lijstje.

Om het geheel luister bij te zetten organiseren ze zaterdag 24 september een toerrit voor die openstaat voor alle Oosteuropese auto’s. De rit start ‘s ochtends tussen 10 en 11 uur bij het bedrijf en leidt de deelnemer vervolgens door het mooie Vechtdal. Onderweg staan er nog een aantal stops op het programma, onder andere bij een kaasboerderij. Uiteraard wordt het gehaal afgerond met echte Hongaarse Goulash.

Meer informatie is te vinden op: www.roodsteroostmobiel.nl

terug naar voorpagina