• Archief
De Jensen Interceptor herleeft

De Jensen Interceptor herleeft

Tussen 1966 en 1977 rolde de indrukwekkende Jensen Interceptor van de band. Een Engelse sportwagen die vooral in de FF uitvoering indruk maakte met zijn technische noviteiten zoals vierwielaandrijving en rondom schijfremmen met ABS. De motor was een potente Amerikaanse V8.

In 1982 en 2001 werd korte tijd geprobeerd de productie van de Interceptor te hervatten en nu probeert het Zwiterse Healy Sports Car (HSCS), de huidige eigenaar van het merk Jensen, het opnieuw. In opdracht van het Zwitserse bedrijf gaat het Britse CPP Global Holdings een nieuwe Jensen ontwikkelen en bouwen in Coventry. De nieuwe fabriek op Browns Lane moet in 2014 gereed zijn. Er zijn ontwerpers uit Coventry ingehuurd die een klassiek ontwerp moeten maken. De informatie over de nieuwe Jensen is nog beperkt. Maar reken om te beginnen op een pittige prijs. Daarvoor krijg je een ontwerp dat duidelijk terugwijst naar de gloriedagen van het merk en een met handgebouwde aluminium chassis en carrosserie. De motorisering is nog onbekend.

terug naar voorpagina