• Archief
Duitsland kiest de klassiekers van het jaar 2011

Duitsland kiest de klassiekers van het jaar 2011

Sinds 2007 organiseert het Duitse oldtimerblad AUTO BILD KLASSIK jaarlijks de verkiezing “Das Goldene Klassik-Lenkrad”. Bij deze verkiezing mogen de lezers van het blad hun stem uitbrengen. Er kon gekozen worden uit een aantal categorieen waarin gekozen worden uit oldtimers die dit jaar een jubilieum vieren. Dit winnaars voor 2011 zijn geworden:
· Kleinwagen & Kompakte: Renault 4 (1961)
· Limousinen: Mercedes 300 (1951)
· Sportwagen & Coupés: Jaguar E-Type (1961)
· Cabrios & Roadster: Mercedes SL R 107 (1971)
· Geländewagen & Vans: Unimog (1951)

Naast deze verkiezing zijn er ook een aantal verkiezingen gehouden, onder andere voor de vondst van het jaar. In deze categorie is dit jaar een Volkswagen Kever 1200 L gekozen. De Kever werd in 1974 door eerste eigenaar aangeschaft omdat zijn huisbaas wilde dat hij zijn garage opgaf omdat hij toch geen auto had. Prompt kocht de man daarop een nieuwe Volkswagen waar hij de eerste twee jaar slechts 229 kilometer mee reed. Daarna bleef de auto in de garage gestald tot in 2010 de man overleed en de auto eigendom werd van zijn zoon. Die liet de auto professioneel opknappen en beschikt sinsdien over een ‘nieuwe oldtimer’.

terug naar voorpagina