• Archief
“Die onderdelen heb ik net vervangen, daar kan het niet aan liggen”

“Die onderdelen heb ik net vervangen, daar kan het niet aan liggen”

De meeste oldtimerliefhebbers herkennen dit verhaal wel. Vandaag stond het vervangen van de slijtagedelen van de ontsteking van een redactionele oldtimer op het programma. Na vele trouwe kilomters dienst was het tijd geworden om de kontaktpunten, condensator, rotor, verdeelkap, bougies en bougiekabels te vervangen.

Na het vervangen van de onderdelen bleek het niet mogelijk om de kontakthoek te meten. Alle onderdelen werden nogmaals zorgvuldig bekeken op correcte montage. Nee, alles was helemaal goed gegaan. Tijd om de multimeter te pakken en aan het meten te slaan. Na wat zoekwerk, zet er ergens sluiting, hebben we een verbinding beschadigd, kwam de aap uit de mouw. De nieuwe contactpunten (van een geronomeerd Duits fabrikaat) bleken een fabricagefout te hebben. Een verbinding was niet correct aangeklonken en maakte geen contact.

Ga er dan ook nooit vanuit dat de nieuw gemonteerde onderdelen altijd goed zijn, want de stellling ‘die onderdelen heb ik net vervangen, daar kan het niet aan liggen’ ging ook hier niet op.

terug naar voorpagina