• Archief
Nacht om de Lange Jan 12 november 2011

Nacht om de Lange Jan 12 november 2011

De Amersfoortse Motor- en Automobiel Club (AMAC) is een van de oudste autosportverenigingen van ons land, al in de jaren dertig van de vorige eeuw werd het iniatief genomen ende oprichting werd in 1933 notarieel vastgelegd. Vandaag de dag telt de vereniging meer dan 500 leden.

De AMAC is nog steeds een actieve autosportvereniging en organiseert onder meer jaarlijks de Nacht om de Lange Jan (NOL). Dit evenement is inmiddels aan de 43ste editie toe en kent een route van ongeveer 250 kilomter door Gelderland en Utrecht. Tijdens de rit worden verschillende kaartleessystemen gebruikt. Er is geen leeftijdsgrens, maar de inschrijving is wel beperkt tot maximaal 120 auto’s. Nieuw is dat de NOL nu op zaterdagmiddag start, waar in het verleden op vrijdag werd gestart. De start en finish is bij Hotel-Restaurant “Campanile” in Amersfoort

Meer informatie is te vinden op: www.amac.tv

terug naar voorpagina