• Archief
Vasthoudende Amerikaan vindt na 16 jaar gestolen Camaro terug

Vasthoudende Amerikaan vindt na 16 jaar gestolen Camaro terug

Een aloud Nederlands spreekwoord luidt: “de aanhouder wint”. Dit gaat zeker op voor Edward Neeley uit het Amerikaanse Missouri. Op zijn 18e jaar was hij de trotse eigenaar van een Camaro uit 1969, een echte muscle car uit de gouden periode van deze auto’s. Helaas was de vreugde maar van korte duur toen bleek dat de oldtimer was gestolen. Tegen beter weten in bleef Neeley rondkijken voor zijn Camaro. Eigenlijk had hij de hoop al lang opgegeven toen hij op een internetsite zijn eigen Camaro zag staan. De auto bleek ingebracht te zijn bij een veiling en de eigenaar had de auto al vier jaar in zijn bezit en via Ebay gekocht. Na de diefstal was de voorzien van een nieuw chassisnummer maar Neeley kon eenvoudig bewijzen dat dat nummer vals was: het chassisnummer kon helemaal niet van de Camaro zijn, door zijn kennis van muscle cars wist hij dat het nieuwe nummer alleen gebruikt werd voor ander model, de Chevelle. Na een uitgebreid onderzoek mag Edward Neeley zich inmiddels weer de trotse eigenaar noemen van de verloren gewane oldtimer. De aanhouder heeft gewonnen.

terug naar voorpagina