• Archief
115 jaar oude Robert Electric had al dezelfde actieradius als Chevrolet Volt

115 jaar oude Robert Electric had al dezelfde actieradius als Chevrolet Volt

Voor de Chevrolet Volt, die ook als Opel Ampera op de Europese markt komt, geeft GM een actieradius op een volle accu op van 40 mijl. Daarna moet de auto weer aan de stekker of moet de ‘range extender’ aan de slag. Al in 1896 heeft de fabrikant Robert Electrics een auto op de markt gebracht die dezelfde actieradius had op één volle acculading. Soms lijkt het wel of de geschiedenis zich blijft herhalen. Maar natuurlijk is er in 115 jaar wel het een en ander veranderd. Zo is de Volt van GM een stuk comfortabeler en een stuk veiliger dan zijn voorvader. Aan de andere kant bestaat het enige gebouwde exemplaar van de Robert Electrics nog steeds en die is bovendien ook nog steeds rijdend. Of er over 115 jaar nog een rijdende Chevrolet Volt is overgebleven? De tijd zal het leren.

terug naar voorpagina