• Archief
Wintertrial 2012 eerste rally nieuwe Open Nederlands Historisch Kampioenschap

Wintertrial 2012 eerste rally nieuwe Open Nederlands Historisch Kampioenschap

In de loop der jaren is het aantal bij de KNAF (KNAC Nationale Autosport Federatie) aangesloten organisatoren van Historische Rallysport evenementen gestaag gegroeid. Tot voor kort waren de organisaties die zich bezig houden met de historische rallysport ingedeeld bij de reguliere KNAF Sectie Rally’s. De historische rallysport wijkt echter belangrijk af van de ‘moderne’ rallysport. Daarom is besloten om voor de Historische rallysport een ‘eigen’ sectie in te stellen. De oprichting van deze Sectie is eind 2010 tijdens de Algemene (najaars) Vergadering van de KNAF een feit geworden.
Door de oprichting van de Sectie Historische Rally’s is tegelijkertijd geïntroduceerd het Open Nederlands Historisch Rally Kampioenschap waaraan bestuurders en navigatoren uit de diverse klassen kunnen deelnemen. The Winter Trial is de eerste rally op de kalender voor het nieuwe Open Nederlands Historisch Kampioenschap. Dit door de KNAF georganiseerde kampioenschap is daarmee het enige officiële kampioenschap.

Hieronder de data en tussen haakjes de bonuspunten voor de rally’s die in 2012 meetellen voor het Open Nederlands Historisch Kampioenschap.
• 29 januari – 3 februari 12e Winter Trial (20)
• 9-10 maart 15e Horneland Rally (10)
• 29-31 maart 8e Coppa d’Europa (15)
• 7-12 mei 59e Historic Tulpenrallye (20)
• 30 augustus – 2 september 20e SLS Classic (15)
• 6-7 oktober Trust Classic Dutch Rally 2012 (10)
• 27-28 oktober 6e Limburgia Trophaeum (10)
• 21 november 14e STAR Rally (10)

Meer informatie: www.knaf.nl en www.thewintertrial.nl

terug naar voorpagina