• Archief
Vraag naar oldtimers als belegging lijkt af te nemen

Vraag naar oldtimers als belegging lijkt af te nemen

Werden er deze zomer nog absolute recordbedragen voor zeldzame oldtimers op veilingen binnengehaald, deze week leek het erop dat de klad er in komt. Tijdens de veiling die RM Auctions organiseerde op 27 oktober bleven drie van de vier topstukken onverkocht. Een Ferrari 250 GT LWB “Tour de France” Berlinetta uit 1958 ging voor dik 2,5 miljoen euro naar een nieuwe eigenaar. Maar een Aston Martin DB4 GT uit 1961, een van de slechts 75 ooit gebouwde exemplaren met een verwachte opbrengst tussen de 0,9 en 1 miljoen euro bleef onverkocht. Een Ferrari 750 Monza Spyder 1955, verwachte opbrengst 1,7 – 1,8 miljoen euro bleef ook staan. De bijzondere competie auto met wedstrijd historie, Ernie McAfee haalde er 8 overwinningen mee in Californië in 1955, is er een van slechts 29 exemplaren. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om het tot een gewild object te maken. gescheidenis estimated at 1.5 million pounds to 1.8 million pounds. Het vierde topstuk, een een volledig en met zorg gerestaureerde Lamborghini Miura SV uit 1972 met een prijskaartje van net onder de 1 miljoen euro bleek ook onverkoopbaar tijdens de veiling. Dat de topstukken onverkocht blijven is kenmerkend. De belangstelling van de meer ‘gewone’ oldtimers is al langer aan het dalen, van de in totaal 100 ingebrachte oldtimers bleven er dan ook een flink aantal onverkocht. Exacte cijfers waren bij RM nog niet beschikbaar, maar verwacht wordt dat rond de 70% is verkocht, tegen bijna 90% vorig jaar.

terug naar voorpagina