• Archief
Gratis nostalgisch ritje bij Vintage Road Trips op 26 november 2011

Gratis nostalgisch ritje bij Vintage Road Trips op 26 november 2011

Het Amersfoortse bedrijf Vintage Road Trips speelt in op de steeds maar toenemende behoefte van mensen om terug te keren naar ‘die goeie oude tijd’. Vanwege de komst van steeds meer retro auto’s en scooters, willen Mark Hukema en Rien Tilstra laten zien wat een échte oldtimer zo bijzonder maakt. Op 26 november 2011 is iedereen welkom op de open dag van Vintage Road Trips. Iedereen kan tijdens een testrit het echte gevoel van vroeger gratis komen ervaren.

Autofabrikanten zijn naarstig op zoek naar persoonlijkheid. Zo worden er al jaren allerlei retro modellen verkocht: moderne auto’s met een frisse knipoog naar vroeger. Maar het wordt steeds gekker. Het aloude ‘Volkswagenbusje’ is qua vormgeving praktisch ongewijzigd weer nieuw als camper verkrijgbaar. Rien Tilstra: “deze wagens zijn voorzien van alle moderne techniek, maar ontdaan van alle charme. Dit is pure nep. Waar is de sfeer van 30 zomervakanties, de geur van generaties opgroeiende kinderen, waar is het karakteristieke geluid van de luchtgekoelde motor? Mark Hukema: “zo’n nieuwe camper is voor mensen die ook over straat gaan met namaak Rolexen en D&G tassen.”

Oldtimers hebben wel karakter en persoonlijkheid. Je stapt in en je waant je 30 jaar terug, je voelt aan alles dat de auto al van alles heeft meegemaakt. Het bijzondere gevoel van een oldtimer zit hem in al die jaren historie. De oldtimers van Vintage Road Trips hebben het bijzondere geluid, de heerlijke geur en alle eigenschappen van een fantastische oldtimer. Natuurlijk, ze lekken een drupje olie en de bekleding ruikt een beetje muffig. Starten doe je met een choke en er is geen stuurbekrachtiging. Maar deze ongemakken tezamen maken deze wagens tot een unieke belevenis om in te rijden.

Om iedereen te laten zien, horen, ruiken en beleven hoe het is om in zo’n oldtimer te rijden, organiseren Rien Tilstra en Mark Hukema op zaterdag 26 november ‘Nostalgie for Free’. Op deze open dag kunnen geïnteresseerden geheel gratis een testritje maken in een Citroen 2cv, klassieke Fiat 500, op een Vintage Vespa of met een authentiek Volkswagen Campertje. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 15.00 uur op de Argonweg 26a te Amersfoort. Er staat koffie en thee klaar en wie n.a.v. de open dag boekt voor 2012, krijgt 10% korting! Dus kom en ervaar het gevoel van een echte oldtimer!

Meer informatie op: www.vintageroadtrips.com

terug naar voorpagina