• Archief
Ford neemt carrosserie oorspronkelijk Mustang weer in productie

Ford neemt carrosserie oorspronkelijk Mustang weer in productie

Net als bij zovele andere merken neemt ook Ford zijn verleden serieus. In de “The Detroit News” maakte Ford onlangs bekend dat ze eigenaren van restauratie behoeftige originele Mustangs die tussen 1964 – 1966 zijn gebouwd tegemoet willen komen door ze een compleet nieuwe carrosserie aan te bieden. Uiteraard volledig gemaakt naar de originele specificaties, maar dan vervaardigd van nieuw (geen gerecycled) staal en met de meest moderne lasmethoden in elkaar gezet. Het resultaat is dan ook een sterke en roestbestendige basis voor de restauratie van de Mustang.

Om te beginnen levert Ford vanaf heden de carrosserie van de cabriolet Mustang als een officieel Ford onderdeel. Op basis van deze ongespoten carrosserie kan vervolgens naar eigen wens een Mustang worden opgebouwd. Natuurlijk is het de bedoeling dat daarbij gebruik gemaakt wordt van een oldtimer Mustang, maar we kunnen ons voorstellen dat het mogelijk moet zijn om een compleet nieuwe ‘oude’ Mustang op te bouwen. De Mustang is immers de meest gerestaureerde oldtimer in de Verenigde Staten. Het is dan ook niet moeilijk om de ontbrekende onderdelen nieuw te kopen en zo een volledige nieuwe Mustang in elkaar te schroeven op basis van officiële Ford-onderdelen. Op een paar kleine onderdelen is alles leverbaar. Voor 15.000 dollar bent u alvast de eigenaar van de carrosserie….

terug naar voorpagina