• Archief
‘De Elburgsche Poorte’ zondag 1 april 2012

‘De Elburgsche Poorte’ zondag 1 april 2012

Automobielclub “de Ellerijders” organiseert als sinds 1972 oriëntatie-, puzzel- en kaartleesritten. Sinds 2006 organiseert de Automobielclub “de Ellerijders” ook een kaartleesrit speciaal voor oldtimers, ‘De Elburgsche Poorte’. Op zondag 1 april 2012 organiseert de Automobielclub “de Ellerijders” uit Elburg De Elburgsche Poorte.

De Elburgsche Poorte bestaat uit diverse trajecten over een totale lengte van ongeveer 180 km en is verdeeld in twee klassen. De sportklasse (deelnemers met ervaring) rijdt een eenvoudige kaartleesrit, terwijl de toerklasse (voor rijders en navigators met weinig of geen ervaring) wordt verreden op verschillende eenvoudige verrassingssystemen. Aan de hand van prachtig gekleurd kaartmateriaal worden de deelnemers cirac 6 uur lang over de rustieke wegen van polderland, een stuk oud land en veengebieden geleid om tot slot weer terug te komen in Elburg.

Dit rit staat normaal open voor klassieke / oldtimer auto’s die gekentekend zijn vóór 1 januari 1979. Maar omdat de vereniging in 2012 haar 40-jarig bestaan viert, heeft het bestuur besloten deze uitvoering van De Elburgsche Poorte ook open te stellen voor niet-oldtimer auto’s. Hierdoor krijgt deze rit meer het karakter van een Jubileumrit.

Meer informatie over De Elburgsche Poorte is te vinden op www.ellerijders.nl

terug naar voorpagina