• Archief
Een juweel van een oldtimer

Een juweel van een oldtimer

De titel boven dit bericht gaat letterlijk op voor deze Pierce-Arrow 48 Coupe uit 1920. Aanvankelijk verliet deze oldtimer de fabriek als luxe auto de fabriek in New York om eigendom te worden van een eigenaar van een zoudmijn in het Amerikaanse Kansas. Tot op dat moment verloopt alles nog vrij normaal. De volgende eigenaar zorgt voor een bijzondere wending. In 1945 wordt de oldtimer flink onder handen genomen. De aluminium carrosserie werd voorzien van een laagje 23-karaats goud. De spatborden en motorkap werden zwaar vernikkeld en tot absolute hoogglans gebracht. Als kers op de taart werden de houten spaken van de wielen voorzien van bladgoud. Het eindresultaat is een waar juweel die je waarschijnlijk maar beter niet op zaterdagmiddag bij de woonboulevard kunt parkeren. Op dit moment maakt de Pierce-Arrow onderdeel uit van een privécollectie, maar is te koop. Binnenkort zal de auto worden geveild. Naar verwachting moet dit juwel rond de 220.000 euro opbrengen.

terug naar voorpagina