• Archief
Brabantse pyromaan uit op oldtimers en cabrio’s

Brabantse pyromaan uit op oldtimers en cabrio’s

Omroep Brabant komt vandaag met het nieuws dat er in Waalwijk twee cabrio’s in vlammen opgegaan. Het lijkt erop dat Waalwijk kampt met een pyromaan want sinds twee weken geleden zijn er nu in totaal zes auto’s in brand gevlogen. Opvallend is dat het telkens om oldtimers en cabrio’s gaat. Zaterdagochtend rond half zes stond een Mazda Miata MX5 cabrio in brand in Waalwijk. Terwijl de brandweer daar aan het blussen was, kregen ze melding dat om de hoek nog een auto in brand stond. Dat bleek een Fiat 500 cabrio te zijn.

Vorige weekend vlogen drie cabrio’s in brand. Eerst was een BMW 325 cabriolet het slachtoffer. De auto werd volledig verwoest. Binnen een uur stond een kilometer verder een cabrio onder een carport in vuur en vlam. Zowel de auto als de carport werd door de brand verwoest. Daarna volgden twee autobranden, waarbij de eerste net op nippertje kon worden gered en alleen een carport in vlammen opging. Met een tweede, deze keer een Cadillac Eldorado uit 1973 liep het minder goed af, die werd volledig door brand verwoest. Een week eerder was al een Volkswagen Kübel de prooi van vlammen.

De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting en doet onderzoek naar de branden. Ook gaat ze extra surveilleren in Waalwijk. Ze heeft nog geen spoor van de dader. Laten we hopen deze onnodige acties snel een halt worden toegeroepen.

terug naar voorpagina