• Archief
Engeland overweegt aanpassing MOT regime oldtimers

Engeland overweegt aanpassing MOT regime oldtimers

In Nederland is enkele jaren geleden besloten dat oldtimers van voor 1960 vrijgesteld zijn van de APK-plicht. Dit besluit was mede gebaseerd op Europese wetgeving en in het kader van de lastenverlichting van de burger. De Engelse tegenhanger van onze APK is de MOT. Binnen de MOT is nog geen vrijstelling voor deze categorie oldtimers opgenomen. De Britse transport minister Mike Penning overweegt nu om de vrijstelling voor oldtimer van voor 1960 op basis van de Europese regels ook binnen de MOT door te voeren. Uit recent Brits onderzoek is gebleken dat bij slechts 0,03% van alle ongevallen een oldtimer betrokken was. Belangrijker nog is dat oldtimereigenaren hun auto’s bovengemiddeld goed onderhouden en dat keuringen van oldtimers arbeidsintensief zijn. De nieuwe bepaling wordt dan ook met name getroffen om zowel de eigenaren als de Britse overheid te ontlasten.

terug naar voorpagina