• Archief
Boete van 350 euro voor onnodig toeteren

Boete van 350 euro voor onnodig toeteren

Vanaf 2012 worden veel verkeersboetes weer verhoogd. Deze keer is er niet voor gekozen om alle verkeersboetes te verhogen, maar voor een gerichte boeteverhoging, in het bijzonder voor grote verkeersovertredingen, waaronder asociaal gedrag in het verkeer, snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom, en automobilisten die telkens opnieuw in de fout gaan. De gemiddelde verhoging van de boetes voor de genoemde overtredingen is 140 euro. Best bijzonder daarbij te noemen is de forse verhogen van de boete voor onnodig claxonneren. Daar staat op dit moment al een pittige boete op van 180 euro, maar die wordt in 2012 tot maar liefst 350 euro opgetrokken. Het is maar dat u het weet.

terug naar voorpagina