• Archief
Import diesel oldtimers baart staatssecretaris Atsma zorgen

Import diesel oldtimers baart staatssecretaris Atsma zorgen

Woensdag werd tijdens een debat in de Tweede Kamer duidelijk dat de import van 25 jaar oude dieselauto´s uit met name Duitsland en Frankrijk staatssecretaris Joop Atsma een doorn in het oog is. Volgens de staatssecretaris gaat het om aantallen die richting de 20.000 per jaar gaan. De import van deze auto´s zou leiden tot een forse negatieve bijdrage aan de luchtkwaliteit, die juist door bijvoorbeeld de invoering van de euro 6 norm juist moet verbeteren. Atsma vindt dan ook dat dit verschijnsel de komende tijd een punt van aandacht moet zijn. Daarbij werd in de Tweede Kamer de vraag gesteld of er iets gedaan kan worden aan de parallelimport van auto’s die niet behoren tot de hobby-oldtimers, maar gewoon oud en vervuilend zijn. Dit debat gaat ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Het zou daarbij wel jammer zijn dat, nu er net een nieuwe vrijstellingsregeling voor oldtimers is afgesproken, deze meteen al weer door oneigenlijk gebruik van de regeling op de helling zou komen.

terug naar voorpagina