• Archief
HAGI-index geeft waarde oldtimers weer

HAGI-index geeft waarde oldtimers weer

Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 is de oldtimer als investeringsobject weer extra in de schijnwerpers te komen staan. Zo zijn er speciale investeringsfondsen ontstaan die zich enkel toeleggen op het investeren in oldtimers.

Maar hoe doet de ‘oldtimermarkt’ het nu eigenlijk ten opzichte van de andere markten? Speciaal daarvoor heeft de Historic Automobile Group International (HAGI™) de HAGI-index in het leven geroepen. HAGI beschikt over een eigen databank waarin meer dan 100.000 daadwerkelijke transacties zijn opgenomen. De databank wordt dagelijks bijgewerkt met resultaten uit vier belangrijke bronnen: prive-contacten, merk-specialisten, dealers en veiling resultaten. Tezamen levert dit een betrouwbaar beeld op van de huidige waarde van oldtimers ten opzicht van de S&P 500, de beursindex van de Verenigde Staten. De HAGI Top Index wordt elke maand op de website van de Financial Times geplaatst.

HAGI index

De index wordt sinds januari 2009 bijgehouden en levert een mooi inkijk in de waarde ontwikkeling van oldtimers. Om ook historisch inzicht te geven is er bij de start van de index ook een zogenaamde “back test” gedaan voor de jaren 1980 – 2008.

Historische waarde ontwikkeling oldtimers

Meer informatie is te vinden op: www.historicautogroup.com

terug naar voorpagina