• Archief
ClassicTraffic 14 juli t/m 19 augustus 2012 in Autotron << GEANNULEERD >>

ClassicTraffic 14 juli t/m 19 augustus 2012 in Autotron << GEANNULEERD >>

< >

In mei 2011 had de FEHAC in Helmond een groot evenement van rondom 125 jaar automobiel historie willen houden. Het lukte echter niet om de financiën rond te krijgen en het evenement werd afgeblazen. Bij de FEHAC geven echter niet zo snel op en 2012 staat daarom een nieuw evenement op stapel: ClassicTraffic. Ondanks de Engelse benaming gaat het om een totaaloverzicht van (auto)mobiliteit in Nederland in de 20e eeuw.

Tijdens een méér wekelijkse- manifestatie in de zomervakantie van 2012 in het Autotron wordt het verleden weer zichtbaar gemaakt. Door middel van een decennium-ingedeelde opbouw maakt de bezoeker een tijdreis door 125 jaar auto-, motor- en transporthistorie. Per decennium wordt een context gerealiseerd middels krantenartikelen en (film)beelden. ClassicTraffic wordt geen dode tentoonstelling, maar een levende presentatie van technisch erfgoed, opgebouwd binnen een overzichtelijke eeuw-indeling.

De organisatie en realisatie is door de FEHAC uit handen gegeven aan ConExpo bv. De invulling van de tijdslijn wordt door de FEHAC middels haar leden gedaan. Per tijdvak zijn vertegenwoordigende eigenaren aanwezig om publiek te informeren over technische zaken en
kenmerken van hun auto of motor. De officiële opening is op 13 juli, de poorten zijn voor het grote publiek open van 14 juli tot en met 19 augustus 2012.

Meer informatie op: www.classictraffic.nl

terug naar voorpagina