• Archief
Aston Martin DB5 Beatle George Harrison geveild

Aston Martin DB5 Beatle George Harrison geveild

Oldtimers die ooit het eigendom waren van beroemdheden doen het nog steeds goed op veilingen. Eerder dit jaar werd al de eerste auto van John Lennon geveild. Nu was het de beurt aan een Aston Martin DB5 die in 1964 nieuw gekocht werd door George Harrison, inderdaad ook een van de Beatles. George Harrison kreeg de sleutels van de DB5 op 1 januari 1965.

Afgelopen vrijdag werd de Aston Martin afgehamerd op een bedrag van 350.000 pond, een slordige 420.000 euro. Dit gebeurde bij het beroemde veilinghuis COYS in London. Verwacht werd dat de DB5 ongeveer 200.000 pond zou opbrengen. De oldtimer werd verkocht aan een anonieme Beatles fan uit het Amerikaanse Houston.

De Aston Martin was niet de enige auto die tijdens de veiling meer opbracht dan verwacht: Een Mercedes Benz 540 K, ooit eigendom van Bernie Ecclestone, bracht 864.000 pond op, flink meer dan de 350.000 pond die van te voren was ingeschat.

Volgens COYS is de hoge opbrengst tijdens de veiling een duidelijke indicatie dat veel mensen die in het verleden investeerden in aandelen nu zijn op zoek naar oldtimers als een goede investering voor de toekomst.

terug naar voorpagina