• Archief
InterClassics & TopMobiel 13, 14 en 15 januari 2012

InterClassics & TopMobiel 13, 14 en 15 januari 2012

Op 13, 14 en 15 januari 2012 vindt de volgende editie van InterClassics & TopMobiel plaats, met het thema Porsche en Mille Miglia automobielen. InterClassics & TopMobiel 2011 werd door maar liefst 19.000 enthousiaste oldtimerliefhebbers bezocht. Een aantal dat de omvang van de beurs goed aangeeft.

Porsche heeft een imposante historie, een geschiedenis die niet zomaar in een notendop omschreven kan worden. Het zijn niet alleen de mijlpalen, de verschillende modellen en de maatschappelijke betekenis van Porsche over de afgelopen 63 jaar, die het merk kunnen resumeren. Porsche hoort bij een uiterst zeldzaam gezelschap van automerken die gerust mythisch genoemd kunnen worden. In samenwerking met Porsche Nederland wordt de geschiedenis van Porsche op uitzonderlijke wijze gepresenteerd. Ook een deel van de State of Art Porsche collectie zal aanwezig zijn, waarmee meteen een link is gelegd naar het tweede thema; Mille Miglia cars.

La corsa più bella del mondo of de mooiste race ter wereld vond voor de eerste keer plaats op 26 maart 1927. 1000 Romeinse mijlen werden afgelegd van Brescia naar Rome en terug door de voor vele autoliefhebbers veelzeggende rode pijl met witte letters te volgen. De Mille Miglia hield het vol tot 1957. Dat jaar crashte De Portago met zijn Ferrari en nam 12 mensen mee de dood in. Sinds 1982 wordt de Mille Miglia weer gereden als een regelmatigheidsrally voor auto’s die uit de tijdsperiode van 1927 tot en met 1957 komen. Een mooie verzameling van auto’s die het predikaat Mille Miglia auto mogen voeren wordt gepresenteerd tijdens InterClassics & TopMobiel 2012.

Hoewel het thema een belangrijke rol speelt, biedt InterClassics & TopMobiel 2012 vanzelfsprekend meer. De mooiste klassiekers zijn terug te vinden op de beursvloer. Onderdelen, automobilia en alles dat daarmee te maken heeft, maken het aanbod compleet. Ook partijen als FOCWA, KNAC, FEHAC, BFOV en LOF zijn dit jaar weer te vinden op hét oldtimerevenement van de Benelux. TopMobiel herbergt de meest exclusieve klassiekers en ook Top Shops Holland is weer van de partij om dit gedeelte van de beurs de gepaste uitstraling te geven en aan te vullen met de nodige dosis lifestyle.

Genoeg redenen dus om weer een bezoek te brengen aan Maastricht in het begin van het nieuwe jaar. Meer informatie op: www.ic-tm.nl

terug naar voorpagina