• Archief
P.A.C Ameland weekend 8,  9 en 10 juni 2012

P.A.C Ameland weekend 8, 9 en 10 juni 2012

Elke vijf jaar bezoekt De Pionier Automobielenclub Nederland het eiland Ameland met auto’s gebouwd voor 1940. Vrijdag 8 juni wordt er gestart in Dokkum. Na een toertocht van 50km wordt er ingescheept op de veerboot in Holwerd en koers gezet naar Ameland. Daar eenmaal aangekomen staat een bezoek aan een nostalgisch museum in Ballum op het programma. In het museum staan onder andere ook oldtimers. Na het museumbezoek volgt een rit naar het hotel. Zaterdag staat een rit van 80 km op het eiland zonder een keer dezelfde weg te nemen. De enige paardenreddingsboot ter wereld wordt om 14.30u te water gelaten, waarne de rit eindigt in Nes met muziek van straatmuzikanten. In Nes staan de oldtimers opgesteld tot 18.00 uur. Op zondag vertrekt de karavaan weer om 14.30 uur van Ameland. Deelname is beperkt tot maximaal 100 equipes.

Meer informatie is via e-mail te krijgen bij Tjeerd Nobel: tjeerd@fietsverhuur.nu

terug naar voorpagina