• Archief
Oldtimers in Duitsland

Oldtimers in Duitsland

Traditioneel wordt rond de jaarwisseling altijd even teruggeblikt op de achter ons liggende periode. Het is dan ook de tijd van de statistieken en cijfers. In ook Duitsland doen ze hier graag aan mee. Zo melde het Duitse Autobild dat de oldtimermarkt in Duitsland slechts een marginale rol speelt ten opzichte die van de gewone autobranche. De oldtimers waren in 2010 goed voor slechts 0,2% van alle eigendomswisselingen. De Duitsers weten ook een gemiddelde waarde aan hun oldtimers te hangen: € 10.200,–. Opgemerkt moet worden dat het hier om geselecteerde groep gaat. Het gaat hierbij om de top 200 meest verkochte oldtimers van de 58% van het Duitse wagenpark dat ouder is dan 30 jaar en een zogenaamd H-kenteken draagt. Alleen auto’s met een H-kenteken worden officieel als oldtimer is gezien. Als we kijken naar alle auto’s in Duitsland dan zien we dat maar liefst 21,1 % van de auto’s in Duitsland het VW-logo draagt. Een percentage dat goed is voor 8,8 miljoen auto’s. De 35.000 nog resterende Trabanten steken daar in aantal schril bij af.

terug naar voorpagina