• Archief
Originele ‘General Lee’ te koop

Originele ‘General Lee’ te koop

Wie kent niet de oranje Dodge Charger die in de jaren zeventig en tachtig de hoofdrol had in de Amerikaanse TV-serie “The Dukes of Hazard”. Naar verluidt waren er maar liefst 300 Chargers nodig voor de TV-serie. Bijna elke aflevering verloor in een of andere stunt een haastige oranje gespoten Dodge Charger het leven. Des te bijzonder dat nu de allereerste “General Lee” te koop wordt aangeboden. Bij het Amerikaanse veilinghuis Barret Jackson staat de Dodge Charger uit 1969 die zou zijn gebruik voor de beroemde openingscene van de serie. In deze scene vliegt de Dodge hoog over een politieauto. Het was overigens ook meteen het laatste optreden van deze Charger in de serie.

Na afloop van de serie kwamen alle resterende Chargers op een sloop in Arizona. De auto’s stonden daar jarenlang anoniem tot ze werden ontdekt door een diehard fan van TV-serie. Ook de Charger die nu wordt geveild stond hiertussen. Uiteraard had de tijd de Charger geen goed gedaan, laat staan wat er tijdens de opnamen allemaal is gebeurd. “General Lee” kreeg daarom ook een grondige restauratie die in totaal 16 maanden in beslag nam. De Dodge is zo origineel mogelijk gehouden, dit betekent dat de auto net als de General Lee uit de serie er een beetje ruw afgewerkt uitziet.

terug naar voorpagina