• Archief
50 Jaar MGB

50 Jaar MGB

Wellicht een van de meest aansprekende en bekende oldtimers wordt in 2012 50 jaar: De MGB. Rondom dit thema kunnen we het komende jaar ongetwijfeld een hele boel festiviteiten verwachten. Uiteraard wordt deze mijlpaal in Engeland grootscheeps gevierd, zo staat er op 23 september 2012 in Oxford een groot feest gepland. Meest bijzonder om te noemen is nog wel de nieuwe MGB ter ere van 50 jaar MGB in een beperkte oplage van (hoe kan het ook anders) 50 stuks. Het Engelse Frontline Developments bouwt samenwerking met British Motor Heritage een volledig gemoderniseerde MGB die er uit ziet als het origineel. Betere, sterkere motor, aangepast chassis, remmen en afwerking moeten zorgen voor de ultieme MGB. Een topsnelheid van 250 km/u en acceleratie van 0-100 in 5,0 seconden. Kortom de beste en snelste MGB ooit. De auto gaat onder de naam MG LE 50 door het leven. Binnenkort komen we in een OldtimerStory bij OldtimerNieuws nog uitgebreid op de MGB terug.

terug naar voorpagina