• Archief
Dodge Dart keert terug

Dodge Dart keert terug

Tussen 1960 en 1976 was de Dodge Dart een groot succes voor Dodge en daarmee voor Chrysler. De middenklasse Amerikaan wist het tot een verkooptotaal van maar liefst 3.3 miljoen exemplaren te brengen. Cijfers waar Chrysler vandaag de dag alleen maar kan dromen. In 1974, het topjaar van de Dart, kochten 340.000 Amerikanen een Dodge Dart.

Nu de middenklasse in de Verenigde Staten belangrijker is dan ooit, heeft Chrysler behoefte aan een sterke speler in dit segment. Daarom is de ooit populaire naam Dart weer uit de kast gehaald. De auto die de naam Dodge Dart gaat dragen komt deze keer uit Europa, uit Italië om precies te zijn. De nieuwe Dodge Dart is niets anders dan een aangepaste Alfa Romeo Giulietta. Het meest afwijkende is nog de achterkant, de auto is nu net als de originele Dart een sedan.

We zijn benieuwd of deze Europese Amerikaan met zijn retro naam het ver gaat brengen. Chrysler zelf zwijgt over verwachte verkoopcijfers.

terug naar voorpagina