• Archief
33e Internationaal Historisch Festival Panningen 28 en 29 juli 2012

33e Internationaal Historisch Festival Panningen 28 en 29 juli 2012

Het “Internationaal Historisch Festival” (IHF) in Panningen wordt elk jaar in het laatste weekend van juli gehouden op de zaterdag en zondag. Het is de grootste verzamelaarbijeenkomst / festival op het vaste land van Europa sinds 1980 en trekt, gezien de intussen wereldwijde bekendheid, bezoekers uit geheel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Meer als 1200 internationale verzamelaars tonen en demonstreren hier hun (landbouw)machines, uit de periode van het einde van de 19e eeuw tot ca 35 jaar geleden. Het betreft meer als 2500 tractoren, stationaire motoren en verder verbrandingsmotor- en stoomgedreven prairietractoren, dorsmachines, motorfietsen, bromfietsen, zeer oude personen- en vrachtwagens, woonwagens, werktuigen, oude bewerkingsmachines en nog vele andere huishoudelijke, land- en tuinbouwmachines. De miniaturenshow en oude ambachtsdemonstraties zijn in de manege. Reserve onderdelen, gereedschappen, allerlei gebruiksartikelen en technische handboeken zoals gebruiksaanwijzingen en onderdeellijsten worden op de grote kraam- en ligmarkt aangeboden.

Het thema voor 2012 is FENDT. Alle Fendt modellen van verleden en heden zullen daar dan te zien zijn. Op het hoofdpodium komt een Fendt Dieselross F18 met verdamper. Dit jaarlijkse festival vindt plaats in Panningen (Midden Limburg) op 3 km van de autobaan A67 Venlo – Eindhoven, uitrit 38, richting Helden / Ysselsteyn.

Meer informatie is te vinden op: www.hmtklep.nl

terug naar voorpagina