• Archief
Retro Toyota 2000GT niet snel genoeg voor James Bond

Retro Toyota 2000GT niet snel genoeg voor James Bond

In 1967 schitterde Sean Connery als James Bond in de Bond film “You only live twice”. In deze film maakt de Toyota 2000GT bekend over de hele wereld en kan daarmee gezien worden als de eerste echte Japanse sportauto. Deze mijlpaal in de Japanse auto-industrie werd door Toyota in samenwerking met Yamaha ontwikkeld. Uiteindelijk werden slechts 337 exemplaren gebouwd.

Voor showdoeleinden hebben de Japanse ingenieurs van Toyota de Toyota 2000GT een flinke make over gegeven. De nieuwe versie is 100% elektrisch en volgebouwd met allerlei gadgets. In 1967 was de 2000GT een perfecte ‘getaway car’. De 2012 versie lijkt wat minder geschikt. De auto krijgt zijn elektriciteit namelijk van solarpanelen. Het duurt daarmee twee weken om de auto op te laden. Waarschijnlijk had James wel meer dan twee levens nodig als dit zijn ‘getaway car’was…

terug naar voorpagina