• Archief
Nedcar sluit de deuren

Nedcar sluit de deuren

Op 27 juni 1968 werd DAF Born officieel door Hare Majesteit Koningin Juliana in gebruik gesteld, waarmee een lange autotraditie in Born begon. De eerste auto die de fabriek verlaat is een DAF 44. Na een aantal overnames is de autofabriek in Born nu bekend onder de naam Nedcar en in handen van het Japanse Mitsubishi. Het doek voor Nedcar zal waarschijnlijk dit jaarvallen wanneer Mitsubishi de productie in Nederland stopt. In totaal verlieten zo’n 4,5 miljoen auto’s de fabriek. Mitsubishi produceert tot eind dit jaar de Colt en Outlander in Born. Daarna stopt de productie van Mitsubishi auto’s in ons land en sluit de fabriek de poort. Wat er daarna nog met de fabriek gaat gebeuren is nog onduidelijk.

In serie ‘Made in Holland’ binnenkort meer aandacht voor Nedcar. In deze serie zijn de volgende artikelen al verschenen:
– Spyker
– Eysink

terug naar voorpagina