• Archief
Ferrari 250 GT California Spyder goed voor record bedrag in Parijs

Ferrari 250 GT California Spyder goed voor record bedrag in Parijs

Tijdens de veiling die door veilinghuis Artcurial op 3 februari tijdens de Retromobile in Parijs werd gehouden werden er goede zaken gedaan. In totaal bracht de veiling 14,5 miljoen euro op. Klapstuk op de veiling was een Ferrari 250 GT California Spyder uit 1959 die ooit eigendom was van de Franse regisseur Roger Vadim. De in 2000 overleden Roger Vadim genot ook bekendheid als voormalig echtgenoot van Brigitte Bardot. Met een opbrengst van 4,5 miljoen euro is de Ferrari de duurste in Frankrijk verkochte oldtimer ooit. Van dit type Ferrari werden 47 exemplaren gebouwd. De in Parijs verkochte 250 GT California Spyder was nummer 22 van 47.

terug naar voorpagina