• Archief
Eend nog steeds de beste investering

Eend nog steeds de beste investering

Dat exclusieve oldtimers de laatste tijd als belegging populair zijn is bekend. Maar ook bij de ‘gewone’ oldtimers is er een trend te zien. Opnieuw blijkt de Citroën 2CV, oftewel de Eend, de beste oldtimer te zijn om in te investeren. Van alle oldtimers die zijn opgenomen in de Duitse Oldtimer Index steeg de Eend in 2011 procentueel weer het meest in waarde. Dit was ook in 2009 en 2010 al het geval. Nummer twee op de lijst is zijn tegenhanger, de Renault 4 die vorig jaar nog de vijfde plek wist te pakken. Op de derde plek nog een in massa geproduceerde auto voor het volk: de Fiat 500. Pas op de vierde plek komen we voor het eerst een Duitse auto tegen: de Porsche 924. Een teken dat de kleine Porsche nu toch eindelijk op zijn waarde wordt geschat. De top vijf wordt afgesloten door de Mercedes-Benz 300 SL ook wel bekend als de Gull Wing. Hiermee is de eerste auto die ook hoge scoort in wereld van beleggers in oldtimers. Over de bank genomen werden met name de Duitse en Amerikaanse oldtimer meer waard, oldtimers uit de overige landen stegen minder snel in waarde.

terug naar voorpagina