• Archief
Brits erfgoed: Hindustan Ambassador

Brits erfgoed: Hindustan Ambassador

Nu Land Rover van plan is om de, op het oermodel gebaseerde, Defender te vervangen door volledig nieuwe versie is het interessant om eens te kijken of er naast de bekende Morgans nog meer Britse erfstukken in leven worden gehouden. Dat blijkt inderdaad zo te zijn: in India rollen nog steeds directe afstammelingen van de Morris Oxford III van de band. Nadat in Engeland de productie van de Morris Oxford III stop was gezet werd de complete fabricagelijn op de boot naar India gezet. Onder de naam Hindustan Ambassador volgde hij daar de Hindustan Landmaster op die de lokale variant was van Morris Oxford II. De kalender gaf op dat moment het jaar 1957 aan. Sindsdien is de Hindustan Ambassador onafgebroken in productie en met slechts detailwijzigingen is Ambassador vandaag de dag nog steeds leverbaar. Daarmee verslaat de Ambassador lotgenoten als bijvoorbeeld de oer Lada met een straatlengte.

terug naar voorpagina