• Archief
50e Oost-Brabant Rit 15 april 2012

50e Oost-Brabant Rit 15 april 2012

Op 15 april 2012 zal de Oost-Brabant Rit (OBR) voor de 50e keer verreden gaan worden. Voor dit unieke jubileum staat de inschrijving open voor alle liefhebbers van recreatief toeren of kaartlezen. Deelname is in principe mogelijk met elke voor straatgebruik toegelaten personenauto. De laatste jaren kiezen veel deelnemers ervoor met een klassieke auto te rijden, maar dat is beslist geen voorwaarde.

De Oost Brabant Rit wordt verreden in drie verschillende klassen. De Recreatieklasse bestaat uit een fotozoekrit in ongedwongen sfeer. De Toerklasse rijdt een kaartleesrit, die ook geschikt is voor equipes zonder ervaring op dit gebied. De Sportklasse krijgt eveneens een kaartleesrit te rijden, maar met een hogere moeilijkheidsgraad.

De start van de jubileumeditie van de Oost Brabant Rit vindt plaats op de traditionele plek: voor de deur van Hotel Restaurant Riche in de Steenstraat in het centrum van Boxmeer. De eerste deelnemer gaat om exact 10.00 uur van start. Vanaf 15.00 uur worden de eerste deelnemers terug verwacht op het nieuwe Raadhuisplein in Boxmeer. De uitslag zal rond 17.15 bekend zijn en aansluitend wordt de prijsuitreiking gehouden. Start en finish vormen traditioneel een spektakel dat erg veel publiek trekt.

In bourgondisch Boxmeer wordt uiteraard goed voor de inwendige mens gezorgd. Tussen de middag is er een lunchbuffet voor de deelnemers. Om deze bijzondere dag af te sluiten, biedt Brasserie de Bock ’s avonds een speciaal keuzemenu.

Voor inschrijving en verdere informatie kunt u kijken op www.ascboxmeer.nl.

terug naar voorpagina