• Archief
Unieke collectie Pegaso sportauto’s op Techno-Classica 2012

Unieke collectie Pegaso sportauto’s op Techno-Classica 2012

Tussen 1951 en 1958 werden in Spanje bij Pegaso op kleine schaal bijzondere sportauto’s gebouwd. Pegaso was in feite een voortzetting van het Spaanse merk Hispano Suiza dat in 1938 van het toneel verdween. Mede door het feit dat er in die periode in totaal slechts 86 exemplaren de fabriek verlieten maakt een Pegaso vandaag een exclusief buitenbeentje in de oldtimerwereld. Zelfs op de toonaangevende oldtimerevenementen zoals Pebble Beach en Villa d’Este zie je maar zelden een Pegaso. Het mag dan ook bijzonder worden genoemd dat op de komende Techno-Classica van 21 tot 25 maart 2012 er maar liefst 21 Pegaso’s te zien zijn. Zover bekend zijn er nog een dergelijk aantal van deze exclusieve oldtimers bij elkaar geweest. Nog een reden om naar Essen af te reizen?

terug naar voorpagina