• Archief
10e editie Concours d’élégance Paleis Het Loo 23 en 24 juni 2012

10e editie Concours d’élégance Paleis Het Loo 23 en 24 juni 2012

Ongeveer 80 bijzondere oldtimers nemen deel aan het internationale concours en worden beoordeeld door een internationale vakjury. De 80 auto’s worden ingedeeld volgens verschillende, aansprekende thema’s. Deelname staat in principe open voor klassieke auto’s vanaf het begin van de autohistorie tot 1965, het jaar dat door de Fédération International des Voitures Anciennes (FIVA) als grens wordt gehanteerd.

De jury heeft voor 2012 de volgende klassen bepaald: 65 jaar Ferrari, 60 jaar Mercedes Mercedes SL, Porsche 356, Streamline Experiments, Lost Italians, Vitesse Bleu, Pre-war France Classiques, Pre-war GT’s and Sport cars of the rich and the famous and Edwardians till 1919. Meer klassen kunnen gevormd worden naar aanleiding van de inschrijvingen.Nieuw zullen de diverse merk- of themagebonden displays op het concoursterrein zijn. Het idee is om vier opvallende, spraakmakende of bijzondere modellen van een merk of volgens een bepaald thema samen te voegen om zo interessante ‘tentoonstellingen’ binnen het autofeest te creëren. Deze auto’s zullen enkel tentoongesteld worden en niet deelnemen aan de wedstrijd.

Meer informatie over het Concours d’élégance 2012 is te vinden op www.concourselegance.nl

terug naar voorpagina