• Archief
ClassicTraffic Autotron gaat niet door

ClassicTraffic Autotron gaat niet door

In mei 2011 had de FEHAC in Helmond een groot evenement van rondom 125 jaar automobiel historie willen houden. Het lukte echter niet om de financiën rond te krijgen en het evenement werd afgeblazen. Voor 2012 had de FEHAC een nieuw evenement op stapel staan: ClassicTraffic. Ondanks de Engelse benaming was het de bedoeling een totaaloverzicht van (auto)mobiliteit in Nederland in de 20e eeuw te geven.

Tijdens een méér wekelijkse- manifestatie in de zomervakantie van 2012 in het Autotron wordt het verleden weer zichtbaar gemaakt. Door middel van een decennium-ingedeelde opbouw maakt de bezoeker een tijdreis door 125 jaar auto-, motor- en transporthistorie. Per decennium wordt een context gerealiseerd middels krantenartikelen en (film)beelden. ClassicTraffic wordt geen dode tentoonstelling, maar een levende presentatie van technisch erfgoed, opgebouwd binnen een overzichtelijke eeuw-indeling.

De organisatie en realisatie was door de FEHAC uit handen gegeven aan ConExpo bv. De invulling van de tijdslijn zou door de FEHAC middels haar leden worden gedaan. Per tijdvak zouden vertegenwoordigende eigenaren aanwezig zijn om publiek te informeren over technische zaken en kenmerken van hun auto of motor. De officiële opening was op 13 juli gepland, de poorten zouden dan voor het grote publiek open gaan van 14 juli tot en met 19 augustus 2012.

Helaas is het niet gelukt om Classic Traffic financieel van de grond te krijgen en heeft organisator ConExpo moeten afhaken. Concreet betekent dit dat de FEHAC nu het evenement heeft afgeblazen.

terug naar voorpagina