• Archief
40 jaar Subaru Symmetrical All Wheel Drive

40 jaar Subaru Symmetrical All Wheel Drive

Bij veel mensen is Subaru met name bekend om zijn vierwielaangedreven auto’s die zijn voorzien van een boxermotor. Subaru, tegenwoordig de grootste fabrikant van vierwielaangedreven personenauto’s, is in 1972 begonnen met het maken van auto’s met AWD. Door de combinatie van AWD en Subaru’s unieke boxermotor was de gehele aandrijflijn volledig symmetrisch. De versnellingsbak ligt achter de vooras en exact in het midden en in een rechte lijn met de aandrijfassen. Deze opstelling optimaliseert de gewichtsbalans in lengte- en dwarsrichting en vormt nog steeds de basis voor alle Subaru’s tot op heden.

Al van meet af aan profileerde Subaru zich met de vierwielaangedreven auto’s niet als alternatief merk voor de reeds bekende terreinauto’s maar juist als merk dat vierwielaandrijving geschikt maakte voor ‘gewone’ personenauto’s. Verkoopargumenten waren dan ook niet zozeer de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te komen, maar juist onder alle omstandigheden op de weg te blijven.

terug naar voorpagina