• Archief
Nacht van de Eilanden 20 oktober 2012

Nacht van de Eilanden 20 oktober 2012

Op zaterdag 20 oktober 2012 organiseert Rotary Club Rotterdam-Bernisse voor iedereen die geïnteresseerd is in de autosport de eerste ‘Nacht-van-de-Eilanden’. Een nachtelijk autorittensport-avontuur met een mooie route over de Zuid-Hollandse eilanden. De start zal plaatsvinden in Hellevoetsluis. De rally staat open voor iedereen en de netto opbrengsten gaan volledig naar de drie goede doelen dit dit jaar door Rotary Club Rotterdam Bernisse zullen worden gesteund. ‘De Nacht van de Eilanden’ kent een aantrekkelijke route die de deelnemers over de mooiste rallyweggetjes voert. Daarbij heeft Rotary Club Rotterdam Bernisse de professionele hulp gekregen van de organisatoren van de ‘Nacht van Weesp’.

De goede doelen zijn twee medische hulpverleningsprojecten in Nepal, namelijk “Vrouwen voor Vrouwen” en het Orthopedisch Hospitaal in Kathmandu. Bovendien hoopt de Rotary Club geld te kunnen doneren aan het Zeekadettencorps in Hellevoetsluis ten behoeve van hun schip de ‘Zeefakkel’, dat vorig jaar bij brand is verwoest.

De Nacht van de Eilanden zal starten vanaf een startpodium vanuit de vesting van Hellevoetsluis. De start van de eerste deelnemer is vastgesteld op 17.00 uur, deze deelnemers worden omstreeks 03:30 uur terug verwacht. Voorafgaand aan de rally worden de deelnemende auto’s ter plaatse gekeurd. De Nacht van de Eilanden bestaat uit vier trajecten. Twee trajecten kaartlezen, één traject routebeschrijving en één traject bol-pijl. Elk traject is ongeveer 70 km lang en moet in circa 2,5 uur worden afgelegd. Voor aanvang van de rit kunnen alle deelnemers gebruik maken van een broodjesbuffet en halverwege de rit, dus tussen het tweede en het derde traject wordt er een koud/warm buffet geserveerd. Beiden buffetten zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Deelname aan ‘De Nacht’ staat open voor alle personenauto’s, die voldoen aan de wettelijke eisen. Dus zowel de reguliere, als ook klassieke auto’s ofwel de oldtimers/classiccars. Aan de auto’s worden geen speciale eisen gesteld. Uiteraard dienen ze in een deugdelijke staat te verkeren, hetgeen wij van te voren even controleren.

Voorafgaand aan de ‘Nacht’ wordt op maandag 15 oktober een instructieavond georganiseerd. De Nacht van de Eilanden is volgens de richtlijnen van de Nederlandse autorittensport geheel alcoholvrij. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 21 oktober. Een gezellige happening, waar de uitzetters vertellen hoe je had moeten rijden en waarom je nu net die ene controle had moeten noteren op je controlekaart.

Meer informatie over deelname, sponsoring en de inschrijven vindt u op: www.nachtvandeeilanden.nl

terug naar voorpagina