• Archief
Duitse poging om Nederlands oldtimer wereldrecord te verbeteren mislukt

Duitse poging om Nederlands oldtimer wereldrecord te verbeteren mislukt

Afgelopen zaterdag werd in het Duitse Neuburg / Hockenheim geprobeerd om het Nederlandse wereldrecord van 949 oldtimers, van tenminste 30 jaar oud, bij elkaar te brengen. Om in Guinness Book of World Records te komen moesten minimaal 949 oldtimer een ronde op de 4,5 kilometer lange Hockenheim ring rijden. Helaas voor de organisatie bleef de teller tijdens Bosch Hockenheim Historic steken op 814 oldtimers. Op papier leek de poging te gaan slagen, maar het slechte weer gooide roet
in het eten. Ongeveer 300 oldtimereigenaren lieten hun oldtimer liever in de schuur staan. Voorlopig blijft het record dan in 2002 op het circuit in Zandvoort werd gevestigd in Nederlandse handen.

terug naar voorpagina