• Archief
Mercedes Benz met voorsprong populairste oldtimer in Duitsland

Mercedes Benz met voorsprong populairste oldtimer in Duitsland

Net als in Nederland mag Mercedes-Benz zich in eigen land verheugen op een grote schare fans. Van elke vier oldtimers in Duitsland is er een van het merk Mercedes. Dat maakte het Duitse magazine Auto Bild bekend. Niet geheel tegen de verwachting in bestaat het Duitse oldtimerpark voor 65,2% uit oldtimer van Duitse origine. Op de tweede plaats komt, met een flinke achterstand, Groot Brittannië met 13,1%. Net als in Nederland zit ook in Duitsland de oldtimer in de lift. In 2011 kwamen er maar liefst 10,9% oldtimer met een zogenaamd H-kenteken bij. In totaal kende Duitsland eind 231.064 oldtimers met een H-kenteken. Omdat niet alle oldtimers in Duitsland al zodanig staan ingeschreven ligt het werkelijk aantal hoger.

terug naar voorpagina