• Archief
NK HTGT op 19 en 20 mei van start op Zandvoort

NK HTGT op 19 en 20 mei van start op Zandvoort

Het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens en GT’s – kortweg NK HTGT – wordt voor de Historische Autorenclub (HARC) gepromoot door de Vereniging NK HTGT. Op 19 en 20 mei vormt het circuit van Zandvoort het strijdtoneel voor de seizoensopening van Nederland’s spectaculairste historische raceserie, het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT. De klasse staat open voor GT’s en toerwagens uit de periode 1947 tot en met 1965. Al sinds 1997 wordt er gestreden om de officiële titel van Nederlands Kampioen HTGT en 2012 belooft een topjaar te worden. Tijdens de generale repetitie in april stonden er op het Duitse Hockenheim maar liefst 44 deelnemers op de startlijst en dat zullen er in Zandvoort zeker niet minder zijn. Er wordt strijd geleverd op het scherpst van de snede en het materiaal wordt niet ontzien. Want ondanks dat het zeldzame auto’s zijn, wordt er af en toe best een deukje gereden. Geen enkele raceserie kent zo’n afwisseling van merken en types. Kanonnen als de Chevrolet Corvette Grand Sport, Ford GT40, ISO A3C en Jaguar E-type worden op de hielen gezeten door rappe broeders als de Porsche 911, Marcos 1800 en Lotus Elan. Door de klassenindeling is er overal in het veld volop strijd tussen uiteenlopende auto’s als de Austin Healey, Triumph TR4, Mini Cooper, MGB, Fiat Abarth 1000 en de Ford Falcon, Mustang en Cortina. Als het regent hebben de kleintjes geen enkel ontzag meer voor de groten en kunnen ze er zomaar met de winst vandoor gaan! Tijdens de Historische Zandvoort Trofee wordt er zowel op zaterdag als op zondag een race verreden. Het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT komt in 2012 verder nog in actie op 16-17 juni (Spa, België), 14-15 juli (Assen), 1-2 september (Zandvoort) en 6-7 oktober (Dijon-Prenois, Frankijk).

Meer informatie op: www.nkhtgt.nl

terug naar voorpagina