• Archief
Ook in 2012 weer bijzondere oldtimers op De Nationale Oldtimerdag 17 juni 2012

Ook in 2012 weer bijzondere oldtimers op De Nationale Oldtimerdag 17 juni 2012

De Nationale Oldtimerdag die in 2012 op zondag 17 juni in de Flevolandse hoofdstad Lelystad haar 28e editie beleeft is elk jaar weer goed voor vele bijzondere oldtimers. Natuurlijk staat er in 2012 ook weer veel bijzonders op het programma. We nemen alvast een voorschotje met een kort overzichtje van bijzondere oldtimers die in Lelystad te zien zijn.

Mercedes Benz collectioneur Nico Ockhuisen komt met drie automobielen uit zijn verzameling: een Mercedes Benz 290B Cabriolet (1933), een Mercedes Benz 320A Cabriolet (1937) en een unieke Mercedes Benz 300SL Coupé (1955). Van deze auto – bekend om zijn fraaie vleugeldeuren – zijn er slechts 29 gebouwd.

Olav Glasius, deelnemer aan vele rally’s en concoursen in binnen- en buitenland, brengt een Alfa Romeo 8C 2300 Monza (1932) aan de start. De met een 8 cilinder motor aangedreven Alfa Romeo (ontworpen door Vittorio Jano) reed in rally’s als de Targa Florio, Mille Miglia en Monte Carlo en voelde zich thuis op de circuits van Monza en Le Mans.

Michiel Bakker, bekend om zijn deelnames aan de Mille Miglia, brengt enkele rally auto’s mee (zoals een Lancia Aurelia B20 GT uit 1953) en de enige in ons land rijdende Lincoln K Convertible Coupé (1931).

Denis Geurts uit het Belgische Lanaken brengt een De Dion Bouton Y (1904) mee naar de Zuiderzeebodem. Een auto die al 23 maal aan de start stond in de jaarlijkse London – Brighton Run.

Tonnie Paalman, autoliefhebber in hart en nieren, geeft een Délaugere et Clayette (1904 – gebouwd in Orleans) een Nederlandse primeur. De restauratie is voltooid en de voiture komt op 17 juni voor het eerst op de weg.

Andries Jans, eveneens een particuliere collectioneur, laadt een Renault W Special Town Car (1905) in zijn autotrailer en ook voor die automobiel is Lelystad een primeur. Daarnaast brengt hij een Spijker C4 Koolhoven aan de start, één van de drie nog bestaande, ontworpen door vliegtuigontwerper Frits Koolhoven.
Willy Smessaert (Eeklo – België) heeft de restauratie voltooid van een Stanley Steamer 60 Runabout. De auto is nog niet eerder in Nederland te zien geweest.

Duco Ham is de bezitter van een Straker Quire HP 15 Open Tourer (1910). Deze Britse automobiel is in een topconditie en een fraaie vertegenwoordiger van de zogenaamde ‘koperen auto’s’. Het is de enige Straker Squire in Nederlands bezit.

Ries van Leeuwen, bezitter van een collectie automobielen van het merk Vauxhall, presenteert een Vauxhall Arundel 23/60 Tourer (1923). Uitvoerig speurwerk leert dat dit nog het enig rijdende exemplaar ter wereld is. Ook voor deze wagen is het een primeur na de 4 jaar durende restauratie.

René Verbiest (Holsbeek – België) presenteert een Clement Talbot Runabout uit 1904. Een auto die meerdere malen in de London-Brighton Run aan de start stond en deelnam aan de Tour du Lac Leman.

Kijk hier voor meer informatie over De Nationale Oldtimerdag 2012.

terug naar voorpagina