• Archief
Millers Oils Benelux komt met waterloze koelvloeistof van Evans

Millers Oils Benelux komt met waterloze koelvloeistof van Evans

Koelvloeistoffen die geen water gebruiken, met als resultaat dat corrosie en oververhitting verleden tijd zijn. Millers Oils Benelux import van heden deze unieke koelvloeistoffen voor benzine- en dieselmotoren van oldtimers, youngtimers en de motorsport. Het gaat om de producten Classic Cool 180°, Vintage Cool 180°, Power Cool 180° Cars en Power Cool 180° Track & Trail, Prep Fluid en Power Cool Prep Fluid. Dat zijn de namen van de waterloze koelvloeistoffen die je volgens de fabrikant maar één keer hoeft toe te voegen aan de motor en daarna levenslang de motor koelen.

Door de unieke eigenschappen van deze nieuwe koelvloeistoffen zijn problemen als corrosie en oververhitting verleden tijd. ‘Water bevat zuurstof dat corrosie veroorzaakt. De nieuwe koelvloeistof bevat geen water, dus ontstaat er ook geen corrosie meer’, volgens Casper Hanken, directeur Millers Oils Benelux. ‘En wat dacht je van het kookpunt. Dat zit bij deze speciale koelvloeistof op 180 graden celcius. Oververhitting komt daardoor ook niet meer voor. En het beschermt de koelsystemen tussen de temperaturen -40 °C en 180 °C wat natuurlijk absoluut geweldig is.’

De producten zijn ontwikkeld door het bedrijf Evans Cooling Systems, Inc. dat de waterloze koelvloeistof wereldwijd verkoopt. Onder het merk Evans brengt Millers Oils Benelux deze producten op de Nederlandse markt. Hanken: ‘Net als Millers Oils houdt Evans zich continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe technologie. Deze eveneens hoogwaardige producten vormen een goede aanvulling op het assortiment van Millers Oils waarmee klassieke wagens nog beter presteren.’

Meer informatie is te vinden op www.millersoils.nl

terug naar voorpagina