• Archief
Engeland schrapt MOT voor oldtimers van voor 1960

Engeland schrapt MOT voor oldtimers van voor 1960

De tegenhanger van de Nederlandse APK heet in Engeland MOT. In Nederland is de APK-plicht voor oldtimers van voor 1960 al afgeschaft. Binnen de Europese wetgeving mag een lidstaat deze maatregel nemen. Nu gaat ook Engeland deze uitzonderingsregel toepassen. In totaal gaat het om ongeveer 160.000 oldtimers (0,6% van het wagenpark) die nu vrij worden gesteld van periodieke keuring. Bij de Federation of British Historic Vehicles werd de nieuwe regeling met gemengde gevoelens ontvangen. Uit onderzoek zou blijken dat nu de overheid zich terugtrekt men bang is dat een technisch mankement te laat wordt opgemerkt. Meer dan de helft van de eigenaren van de betrokken oldtimer zegt dan ook vrijwillig een periodiek een keuring te willen laten uitvoeren. De MOT vrijstelling is een onderdeel van groot aantal wijzigingen en wordt naar verwachting binnenkort van kracht.

terug naar voorpagina