• Archief
The ultieme Amerikaanse roadtrip in ‘On the Road’

The ultieme Amerikaanse roadtrip in ‘On the Road’

New York, eind jaren veertig. Na de dood van zijn vader ontmoet Sal Paradise, een aanstormend schrijver uit New York, de losbandige en avontuurlijke Dean Moriarty. Verlangend naar vrijheid vluchten ze weg van de dagelijkse sleur en reizen door heel Amerika. Tussen wanhoop en vervoering experimenteren ze met seks, liefde, drugs, alcohol en muziek. Ze zoeken de beroering, het wilde leven, de losbandigheid – de toppen van hun emoties. Zelden heeft een boek zo’n cultstatus bereikt als ‘On The Road’ van Jack Kerouac. Onvergetelijk is het beeld dat hij oproept van wat we de ‘Beat Generation’ zijn gaan noemen: altijd onderweg, on the road, nooit ergens aankomen, nooit ergens wíllen aankomen. ‘On the Road’ speelt zich af in Amerika, het bioscoopscherm wordt dan ook regelmatig gevuld met uiteenlopende Amerikaanse oldtimer auto’s. Even wegdromen met de ultieme roadtrip op de Amerikaanse highway? De film met Garrett Hedlund, Sam Riley, Kristen Stewart, Kirsten Dunst, Amy Adams en Viggo Mortensen draait nu in de Nederlandse bioscopen.

Als voorproefje de trailer van de film!

 

terug naar voorpagina